Sery Baldauf – tradycja od 1862 roku

Możliwość komentowania Sery Baldauf – tradycja od 1862 roku została wyłączona Biznes, Dieta, New

Od 160 lat firma Gebr. Baldauf oferuje najlepsze serowe specjały z mleka siennego. To, co w 1862 r., rozpoczęło się od sprzedaży serów, dzisiaj ma postać małego zakładu przetwórczego, który – pozostając do dziś w rękach rodziny – łączy tradycję i innowacyjność.

Nasze mleko – produkt spożywczy, który nadaje sens życiu.

Od pokoleń łączy nas z rolnikami bliska więź. To właśnie ona pozwala nam wytwarzać sery w duchu tradycji, zapewnia byt rolnikom produkującym mleko sienne, a także dba o kształtowany przez setki lat pracą ludzkich rąk niepowtarzalny krajobraz Allgäu.

Nasze mleko nadaje się do tego, aby poddać je bezpośrednim procesom przetwórczym jako mleko surowe oraz pasteryzowane. Zgodnie z tradycją, pozyskujemy nasze mleko sienne (także mleko ekologiczne) z wiejskich farm góralskich. Ser wytwarzany jest na miejscu. Krótkie odległości i bliski kontakt z producentami mleka pozwalają nam gwarantować najwyższą jakość mleka. Jest to warunkiem sukcesu naszych produktów.

Nasze serowarnie – tradycyjny wyrób sera w nowej odsłonie.

Bardzo ważne jest dla nas oddanie szacunku metodom produkcji sera tradycyjnie stosowanym w Allgäu. Włożyliśmy serce i duszę, aby przełożyć zasady minionych lat na innowacyjne procesy dnia dzisiejszego. W ten sposób, mając naturę za sojusznika, udaje nam się tworzyć złożone, wysokiej jakości produkty – bez przemysłowej standaryzacji wyrobów.

Przetwarzamy nasze organiczne mleko sienne w sposób zrównoważony i bezpieczny dla środowiska, tzn. z niezmienioną zawartością tłuszczu. W tym celu sięgamy po naturalne kultury bakterii kwasu mlekowego z własnego mleka, jak również naturalną, zwierzęcą podpuszczkę, aby wytwarzać niepowtarzalne kultury serowarskie o wysokiej różnorodności biologicznej. To stoi za niepowtarzalnym smakiem naszych serów.

Uszlachetnianie – uczucie, czas i najlepsze składniki.

Nasza specjalność to klasyczna, czerwonawa barwa w pełni naturalnej skórki sera: woda, sól i moszcz, oraz profesjonalna pielęgnacja to elementy niezbędne- gdy nasze sery dojrzewają na świerkowych deskach

Ser nabiera szlachetności w ręcznie nakładanej, naturalnej otoczce, nadającej się do spożycia. Do tego celu używamy wyselekcjonowanych mieszanek ziół i przypraw, także z certyfikowanych upraw ekologicznych, które łączymy według naszych własnych receptur.

Nasza droga – co jest dla nas ważne.

Podążamy niepowtarzalną drogą, na której innowacje nie zastępują tradycji, lecz ją uzupełniają i na nowo przywracają do życia.

Na pierwszym planie wszystkich podejmowanych przez nas wysiłków stoi człowiek i natura. Szczególne znaczenie ma dla nas uczciwe i szczere postępowanie wobec innych oraz odpowiedziale zachowania względem producentów mleka, pracowników i partnerów biznesowych. Zrównoważony i ekologiczny sposób prowadzenia interesów, a także uznanie i szacunek dla piękna przyrody stanowią podstawę naszej filozofii.

Tak było, jest i będzie.

http://www.baldauf-kaese.de/pl

email: polska@baldauf-kaese.de

tel: 0048 783083497

Comments are closed.